گروه بندی مشاغل مالیاتی عملکرد
در این مقاله سعی میکنیم درخصوص گروه بندی مشاغل مالیاتی و جدیدترین تغییرات این قانون اطلاعاتی به شما عزیزان ارائه نماییم. سپیدارمحاسب با تخصصهای مالی، مالیاتی، حسابداری و حسابرسی در خصوص قبول پروندههای موفقشده در اینخصوص تجربیات و پیشنهادهای خوبی را در اختیار شما میگذارد. این تیم با تجربه ۱۵ ساله در ارائه ای خدمات، موفق به همکاری با کسبوکارهای مختلفی بودهاست. در خصوص مشاوره رایگان در این زمینه، همین حالا با ما تماس بگیرید و موضوع را با ما مطرح کنید. برای تماس با ما اینجا را کلیک/لمس کنید. همچنین درخصوص آموزش حسابداری و راه اندازی نرمافزارهای حسابداری از جمله سپیدار و دشت میتوانید بهصورت رایگان با ما مشاوره داشته باشید.
آخرین تغییرات حدنصاب موضوع ماده ۹۵ ق.م.م سال ۱۴۰۳
طبق جدیدترین اصلاحیه سازمان امور مالیاتی کشور، بهشماره بخشنامه ۲/۲۴۳۶۰ که به تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ ابلاغ شده است، افزایش میزان حدنصاب و گروه بندی مشاغل را داریم که به شرح زیر میباشد:
موضوع اصلاحیه ماده (۲) آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم
بنا به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور، ماده ۲ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴ به شرح زیر اصلاح می گردد:
در جزء (۹) بند (الف) ماده ۲، عبارت “یکصد و پنجاه میلیارد ریال” به عبارت “سیصد میلیارد ریال” و در بند (ب) این ماده ، عبارت های “پنجاه میلیارد ریال” و “یکصد میلیارد ریال” به ترتیب به عبارت های “یکصد میلیارد ریال” و “سیصد میلیارد ریال” اصلاح می شود.
مفاد تغییرات اصلاحیه از ابتدای سال ۱۴۰۳ اجرایی می باشد.
بهروزرسانی اردیبهشت ۱۴۰۳
——————————————————————————————————————————————
سازمان امور مالیاتی طی بخشنامه ۲۰۰/۱۴۰۱/۸ مورخ ۱۴۰۱/۲/۱۰، جدیدترین اصلاحیه آییننامه ماده ۹۵ ق.م.م را ابلاغ نمود. در این اصلاحیه موارد ۱، ۲، ۷ و ۸ آییننامه اجرایی ماده ۹۵ با موضوعات تعیین سقف درآمد مودیان برای گروه بندی مشاغل مالیاتی همچنین تغییر تعاریف پایانه فروش، سامانه مودیان، صورتحسابهای الکترونیکی و مواردی از این دست اصلاح شد. موارد اصلاح شدهاز ۱۴۰۱/۱/۱ لازم الاجرا هستند.
براساس شاخص ها و معیارهای مشخص شدهاز سوی سازمان امور مالیاتی مشاغل به سهگروه تقسیم می شوند.مهمترین معیار سازمان امور مالیاتی برای صاحبان مشاغل موضوع ماده ۹۷ قانون مالیات مستقیم میزان درآمد مودیان بر اساس حجم و نوع فعالیت آنها می باشد.لازم به ذکر است که گروه های مالیاتی در نگهداری و ارائه اسناد و مدارک با یکدیگر متفاوت هستند.
به این ترتیب، گروه بندی مشاغل مالیاتی به صورت زیر خواهد بود:
- صاحبان مشاغل گروه اول مالیاتی
- صاحبان مشاغل گروه دوم مالیاتی
- صاحبان مشاغل گروه سوم مالیاتی
صاحبان مشاغل گروه اول
کلیه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی که یکی از سه شرط زیر را داشته باشند، جزء مشاغل گروه اول مالیاتی محسوب میشوند:
- درآمد ابرازی آنها (اعم از فروش کالا و یا فروش توام کالا و ارائه خدمات) بر اساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل آنها بیش از مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال (۱۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان) باشد. (بر اساس جزء ۹ بند الف ماده ۲ آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق.م.م)
- آخرین درآمد قطعیشده(فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمات آنها) بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال باشد؛ معیار سنجش درآمد قطعی شده، برگ قطعی مالیات ابلاغی به مودی یا نماینده قانونی او، تا پایان دی ماه سال قبل است.
- اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل زیر فارغ از حجم فعالیتشان جزء اشخاص حقیقی گروه اول هستند:
- دارندگان کارت بازرگانی (واردکنندگان و صادرکنندگان)
- صاحبان کارخانهها و واحدهای تولیدی و بهرهبرداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری از وزارتخانه ذیربط
- صاحبان هتلهای سه ستاره و بالاتر
- صاحبان بیمارستانها، زایشگاهها و کلینیکهای تخصصی
- صاحبان مشاغل صرافی
- فروشگاههای زنجیرهای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذیربط
- صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، خدمات مالی و ارائهدهندگان خدمات مدیریتی، مشاورهای، انفورماتیک و طراحی سیستم
- صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربری
صاحبان مشاغل گروه دوم
بر اساس بند ب ماده ۲ آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق.م.م، کلیه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی که یکی از دو شرط زیر را داشته باشند. درآمد ابرازی آنها (اعم از فروش کالا و یا فروش کالا و ارائه خدمات) بر اساس اظهارنامه مالیات بر عملکرد دو سال قبل، بیشتر از ۵۰ میلیارد ریال و کمتر یا برابر با ۱۵۰ میلیارد ریال باشد. آخرین درآمد قطعی شده(فروش کالا یا فروش کالا و ارائه خدمات) آنها بر اساس برگ قطعی مالیات ابلاغی تا پایان دی ماه سال قبل، بین ۵۰ میلیارد ریال تا ۱۵۰ میلیارد ریال باشد.
صاحبان مشاغل گروه سوم
این گروه شامل کسب و کارهای کوچک است؛ به عبارت دیگر، اشخاص حقیقی که در دو گروه فوق قرار نمیگیرند، در لیست مشاغل گروه سوم مالیاتی قرار خواهند گرفت. مودیانی که در گروههای پایینتر قرار دارند، مجاز به تسلیم اظهارنامه گروههای بالاتر هستند. به عنوان مثال مودیان گروه سوم میتوانند اظهارنامه مالیاتی گروه اول یا دوم را تکمیل و ارسال نمایند. اما انجام این کار آنها در گروههای بالاتر قرار نخواهد داد.
تصویر بخشنامه گروهبندی مشاغل
در ادامه تصویر ابلاغیه و تصویر صفحه اول اصلاحیه مواد (۱)، (۲)، (۷) و (۸) آییننامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ ق.م.م را در اختیار شما همراهان قرار میدهیم.
راهنمای سریع
موارد خاص گروه بندی مشاغل مالیاتی
گروه مشاغل خدماتی: در مواردی که مودی صرفا به ارائه خدمات اشتغال داشتهباشد، ۵۰% مبالغ تعیین شدهاست ملاک عمل خواهد بود.
مشاغل مشارکتی : در مشاغل مشارکتی (اعم از قهری یا اختیاری) درآمد ابرازی یا قطعی شدهمشارکت، ملاک عمل است.
گروه بندی مشاغل تازه تاسیس : صاحبان مشاغل و حرفههای موضوع این دستورالعمل، در اولین سال تاسیس، جز گروه سوم محسوب میشوند؛ این مشاغل از سال سوم فعالیت به بعد بر اساس نصابهای مقرر، طبقه بندی و موظف به انجام تکالیف قانونی خواهند بود. مودیانی که به واسطه موضوع فعالیت، جزو گروه اول طبقه بندی شدهاند، مشمول بند فوق نخواهندبود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مسائل مالی، مالیاتی، حسابداری و حسابرسی میتوانید با کارشناسان سپیدار محاسب با شماره تماس ۰۹۱۲۵۱۴۷۱۳۷ در تماس باشید. همچنین از طریق تکمیل فرم زیر میتوانید درخواست مشاوره رایگان خود را برای ما ارسال بفرمایید.