ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم (نحوه محاسبه و معافیت)
در این مقاله سعی میکنیم مطالبی درخصوص ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم (نحوه محاسبه و معافیت) به شما عزیزان ارائه نماییم. سپیدارمحاسب با تخصصهای مالی، مالیاتی، حسابداری و حسابرسی در خصوص قبول پروندههای موفقشده در اینخصوص تجربیات و پیشنهادهای خوبی را در اختیار شما میگذارد. این تیم با تجربه ۱۵ ساله در ارائه ای خدمات، موفق به همکاری با کسبوکارهای مختلفی بودهاست. در خصوص مشاوره رایگان در این زمینه، همین حالا با ما تماس بگیرید و موضوع را با ما مطرح کنید. برای تماس با ما اینجا را کلیک/لمس کنید. همچنین درخصوص آموزش حسابداری و راه اندازی نرمافزارهای حسابداری از جمله سپیدار و دشت میتوانید بهصورت رایگان با ما مشاوره داشته باشید.
ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم
بر اساس این ماده کلیه هزینههای درمانی پرداختی هر مودی بابت معالجه خود یا افراد تحت تکفل در یک سال مالیاتی، به شرط اینکه دریافت کننده، موسسه درمانی و یا پزشک مقیم ایران باشد که دریافت وجه را گواهی نماید، از درآمد مشمول مالیات قابل کسر خواهد بود.
چنانچه وزارت بهداشت تائید نماید که به دلیل فقدان امکانات لازم معالجه در خارج از کشور ایران صورت گرفته باشد و پرداخت هزینه های مربوط را مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران، در کشور محل معالجه گواهی نماید، این هزینه نیز قابلیت کسر از درآمد مشمول مالیات مودی را خواهد داشت. همچنین حق بیمه پرداختی اشخاص حقیقی به موسسات بیمه ایرانی بابت انواع بیمه عمر و زندگی و بیمه درمانی از درآمد مشمول مالیات کسر خواهدشد.
در مورد معلولان و بیماران خاص و صعبالعلاج علاوه بر هزینههای مذکور، هزینه مراقبت و توانبخشی آنان نیز قابل کسر از درآمد مشمول مالیات میباشد.
نحوه محاسبه ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم
در مورد نحوه محاسبهی ماده ۱۳۷ قانون مالیات مستقیم و اختصاص مبلغی از حقوق به مالیات برای تمام افراد با توجه به مدارک پزشکی، باید به نکاتی توجه داشت سپس میزان مالیات بر درآمد محاسبه گردد. در ادامه به موارد با اهمیت اشاره خواهد شد.
کسر حق بیمهی درمانی حقوق بگیران و افراد تحت تکفل آنها. حق بیمهی پرداختی بابت بیمه عمر شخص بیمه شده یکی از سازمانها اعم از تأمین اجتماعی، خدمات درمانی یا سایر مؤسسات بیمه که به صورت ماهیانه به کارکنان حقوق میدهند، توسط کارفرما غیر قانونی تلقی نخواهدشد.
لازم است کارفرمایان اسناد مربوط به حقوق پرداختی به کارکنان را در محاسبه درآمد مشمول مالیات حقوق اشخاص حقوق بگیر را ثبت و گزارش کنند. به این ترتیب به موارد زیر باید توجه شود:
- کارفرمایانی که کارکنان خود را بیمه میکنند، میتوانند فقط با کم کردن کل حق بیمه سهم کارکنان از درآمدحقوق آنها، مبلغ مالیات را حساب و میزان آن را در لیست حقوق گزارش کنند. سپس آن را به اداره مالیاتی مربوطه تسلیم نمایند.
- کارفرمایانی که کارکنان را با بیمه سازمان خدمات درمانی یا سایر مؤسسات بیمه ایرانی بیمه میکنند میتوانند کل حق بیمه را از درآمد حقوق بگیران کم کنند و آن را در لیست حقوق درج و به اداره مالیاتی گزارش کنند.
- کارفرمایان که برای حقوق بگیران با موسسات بیمه ایرانی قرارداد میبندند و بیمهی درمانی تکمیل میکنند. این گروه موظف هستند هر ماه سهم حق بیمه حقوق بگیر را از حقوق وی کم کنند و به موسسات بیمه پرداخت کنند. به این ترتیب مجاز هستند میزان حق بیمه پرداختی را در فهرست حقوق که به اداره امور مالیات ارائه میکنند گزارش کنند و گواهی موسسه بیمه را به آن ضمیمه کنند و در نهایت حق بیمه پرداختی را از درآمد حقوق بگیران کسر کنند.
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد معلولان و بیماران خاص
یکی از مواردی که در محاسبات ماده ۱۳۷ باید مورد توجه قرار بگیرد، هزینه درمان و مراقبت از معلولان و بیماران خاص و صعب العلاج است.
هزینه درمان و مراقبت این افراد توسط حقوق بگیران یا افراد تحت تکفل پرداخت میشود. آنها میتوانند پس از پایان سال و پرداخت هزینهها، نسخههای اصلی گواهی و اسناد تایید شده مربوطه را به اداره امور مالیاتی تحویل دهند و برای استفاده از تسهیلات این ماده درخواست کنند. پس از اینکه مدارک توسط کارشناسان سازمان امور مالیاتی بررسی شد، میزان مالیاتی که مودی موظف به پرداخت آن است کسر میشود و به وی اعلام خواهد شد.
نکات مهم در مورد ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم
نکته اول
مطابق این اصل، حق بیمه انواع بیمه عمر و زندگی در مورد افراد تحت تکفل مشمول مقررات این ماده نیست. حق بیمه پرداختی صرفاً بابت پوشش خطر اصلی بیمههای عمر و زندگی با موضوع بند (الف، ب، ج،د) ماده ۲ آیین نامه پیوست، قابلکمکردن از درآمد مشمولان مالیاتی است. بر ایناساس حق بیمه پرداختی مازادی که برای پوشش تکمیلی (خطرات اضافی یا بیمه عمر و زندگی) -موضوع تبصره اصلاحی در آیین نامه به شماره ۳/۶۸- قرار میگیرد، قابلکسر نیست.
نکته دوم
نسخههای برابر اصل یا کپی یا حتی المثنی مورد قبول اداره مالیات نیست و مودی موظف است اصل مدارک را تحویل دهد. بعد از اینکه مبلغ قطعی شد، مودی میتواند مدارک را درخواست و استرداد کند. برای اینکار هیچ منع قانونی وجود ندارد، حتی اضافه پرداخت مودی با رعایت مواد ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم هم قابل برگشت است.
در پایان امیدواریم که توانسته باشیم با توضیحات در رابطه با این ماده قانونی، سوالات پیش آمده شما را پاسخ داده باشیم. اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید همواره مشاوران سپیدار محاسب با کمال میل در خدمت شما عزیزان خواهند بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مسائل مالی، مالیاتی، حسابداری و حسابرسی میتوانید با کارشناسان سپیدار محاسب با شماره تماس ۰۹۱۲۵۱۴۷۱۳۷ در تماس باشید. همچنین از طریق تکمیل فرم زیر میتوانید درخواست مشاوره رایگان خود را برای ما ارسال بفرمایید.